Dün, AK Parti Konak İlçe Kongresi’nde konuşan, İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı 1970 yılından bu yana Selçuk Belediyesi tarafından işletilen ve belediyenin gelirlerinin büyük bir kısmını oluşturan Meryem Ana Evi otoparkına iktidar tarafından el konulmasını protesto eden “artık yeter, iktidar hırsınız için, halka yapılacak hizmetleri engellemeyin, halka zülüm etmeyin” diyen vatandaşları, emekçileri ve ailelerini “onlar rantçı, cepçi tayfası” diye yaftalamış. Sayın Saygılı, alınteriyle ailesini namerde muhtaç ettirememek için çalışan belediye emekçilerine “rantçı, cepçi” demek hakkın da değil, haddin de değil.
Sen önce haddini bil.
Dervişin fikri neyse zikri de odur. Aklı fikri rantta, cepçilikte olanlar, kendilerini tarif ediyorlar.
Halkın iradesine, siyasi tercihine, demokratik tepkisine saygı duyun.
Haksızlığa tepki gösterenler, rantçı, cepçi tayfası değil. Sizin kirli siyasetiniz nedeniyle, belediyenin gelir kaybından kaynaklı yarın yeterli hizmet alamayacak duyarlı vatandaşlar. Ücretlerini düzenli olarak alamayacakları için mağdur olacak belediye emekçileri ve aileleri.
Koltuk sevdası, iktidar hırsı o kadar gözlerinizi bürümüş ki; ne halkın tepkisi, ne demokrasi, ne adalet, ne halk, ne de hukuk sizi ilgilendirmiyor. Varsa yoksa siyasi ikbal, rant.
Bugün ülkemizde, nüfusun yüzde 73,59’u, yani yaklaşık 63 milyon kişinin yaşadığı kentler ilçeler muhalefet partili belediyeler tarafından yönetiliyor. İktidar, sürekli olarak muhalefet partili belediyeleri çalıştırmamak, halka hizmet vermesini engellemek için her gün heybesinden bir oyun çıkarıyor.
Bir gün belediyelerin kreşlerini kapatmaya çalışıyor. Bir gün, kıyı belediyelerin elindeki plajların, ormanlık alanların işletme hakkını elinden alıyor. Başka bir gün Selçuk’ta olduğu gibi gelir getiren Meryem Ana Evi otoparkı işletme hakkını Tarım ve Orman Bakanlığı’na devrini yapıyor.
İktidar yıllardır düzenli tahsilat yapmadığı için 960 milyar TL’ye ulaşan SGK alacaklarının sadece 64 milyar TL’si 63 milyon vatandaşımızın yaşadığı muhalefete mensup belediyelerin borcu. Bu belediyelerin büyük kısmı da muhalefetin son seçimde aldığı iktidarın yıllardır yönettiği belediyeler. Buna rağmen iktidar yönetilebilir bir çözüm getirmeden, borç yapılandırma yapmadan, kaynaktan keserek belediyeleri çalışamaz hale getirerek tahsil etmeye kalkıyor.
Hizmet Verilmesini, Engelleyerek Siyaset Yapılmaz…
Selçuk Belediye Başkanı, sadece kendi seçmeninin değil, tüm Selçukluların belediye başkanıdır. Ali cengiz oyunlarıyla, belediyenin gelirlerini azaltarak Selçuk halkını, belediye emekçilerini ve ailelerini cezalandırmak siyaset değil, siyasi hazımsızlıktır.
Siz hizmet yarışında olun, bu halk zamanı geldiğinde herkesi demokrasi terazinde tartmayı çok iyi bilir.
Siz yeter ki yarışa hile karıştırmayın. Halkın demokratik tercihlerine saygılı olun, adil olun, adaletli olun. Saygılarımızla.
Belediye-İş Sendikası