Genel Başkanımız Nihat Yurdakul başkanlığındaki Sendikamız Başkanlar Kurulu Toplantısı, Ankara’da Başkanlar Kurulu Toplantı Salonunda, Sendikamız Genel Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri, Türkiye’nin her bölgesini ve ilini temsil eden şube başkanları ve Genel Merkez personelinin katılımıyla yapıldı.
Toplantıda konuşan Genel Başkanımız, ülkenin karanlık bir tabloya sürüklendiğini belirterek, “Bugün ülkede çağdaş eğitim, adalet, hukuk, bilim, adaletli paylaşım yok. ‘Çocuklarımız yarın mutlu olacak’ diyen bile yok. Ülkedeki kötü gidişe karşı çıkacak tek güç ve en büyük güç örgütlü işçi sınıfıdır. İşçi sınıfı, yönetim iyiyse destekleyecek, kötüyse indirecek” dedi.
“Ben emekçiyim, siyasetçi değilim” diyen Genel Başkanımız, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Israrla savunduğum şey şu, işçiler partizanlık yapmamalı, siyaset yapmamalı. İşçinin sağcısı solcusu olmaz. Bizi parçalamak, bölmek istedikleri için bunları getiriyorlar. Bizi bölerek bir araya gelmemize engel olmaya çalışıyorlar. İşçiler politika yapmalı. Siyaset bir program dahilinde ülkeyi yönetmeye talip olmanın adı. Politika, belirlenen bir hedefe kırmadan dökmeden ulaşmanın adı. Bizim ülkeyi yönetecek bir programımız yok, talip de değiliz. Bizim hedefimiz, insan gibi çalışmak, insan gibi yaşamak, üretmek, hizmet etmek ve bunun karşılığını alabilmek, ailemizi namerde muhtaç ettirmemek. Biz bu hedefe ulaşmak istiyoruz. Biz bu hedefe ulaşmak için iyi politika yapacağız. Biz işçi sınıfı olarak, ülkeyi temsil edecek, adaletli olacak, demokrat olacak siyasetçileri seçeceğiz, bunun politikasını yapacağız. İşçi sınıfı yüzü ona dönük kim varsa onu desteklemeli”
Türkiye’nin bilimden, adaletten, demokrasiden, laiklikten uzaklaştırıldığını ifade eden Genel Başkanımız, “Ben bir sivil toplum örgütünün lideri olarak bunlara kayıtsız kalamam, bunları söylemek mecburiyetindeyim. Biz, bu ülkeye adalet gelsin, hukuk gelsin, çağdaş, demokratik laik bir ülke olsun diye politika yapıyoruz” dedi.
Genel Başkanımız, “Benim başında bulunduğum örgütümün tabii ki bir partisi var. Belediye-İş Sendikası’nın partisinin adı Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti’dir. Değişmez liderimiz, önderimiz, ilkelerinden asla vazgeçmeyeceğiz Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.
Çalışma hayatındaki güncel sorun ve sıkıntılara da konuşmasında değinen Genel Başkanımız, kıdem tazminatı, esnek çalışma gibi emekçilerin aleyhine konuların tekrar tekrar gündeme getirildiğini söyledi.
Örgütlenme özelinde işkolu tespit kararlarının giderek büyüyen bir sorun haline geldiğini belirten Genel Başkanımız, “Hukuka, yasalara aykırı işkolu tespitleri veriliyor. Çalışma hayatı kaosa sürükleniyor. Bunlarla da mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.
İzmir 2 Nolu Şubenin 13. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
İzmir 2 Nolu Şube delege ve üyelerinin katılımıyla Aqua Marin Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurulun Divan Başkanlığını Sendikamız Ankara Şube...