Zonguldak ve Karabük Şubeleri Eğitim Semineri

Sendikamızın eğitim ve dinlenme tesisi Grand Belish’te yapılan 2013-2014 yılının ilk eğitim seminerine Zonguldak ve Karabük şubelerinden üyelerimiz katıldı.

4-5 Kasım 2013 tarihlerinde yapılan eğitim semineri 4 Kasım 2013 Pazartesi günü sendikamız Eğitim ve Basın – Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Bayram Özkan, sendikamızın eğitim faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdikten sonra çalışma hayatının gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kıdem Tazminatı’nın emekçiler için olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Özkan, Belediye-İş’in Kıdem Tazminatı’na yönelik her türlü saldırının karşısında sonuna kadar mücadele edeceğini ifade etti.

Bayram Özkan’ın konuşmasının ardından sendikamızın örgütlü yapısını, mücadelelerini, eğitim çalışmalarını anlatan tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

Gösterimden sonra sendikamız Hukuk Başmüşaviri Av. Levent Balcı, hukuki konularla ilgili olarak üyelerimize bilgiler verdi ve onların sorularını cevapladı.

Öğleden sonraki bölümde ise sendikamız Eğitim Uzmanı Mehmet Ali Candan, iki saatlik dersini gerçekleştirdi.

5 Kasım 2013 Salı günü sendikamız Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve Genel Sekreter Nihat Ayçiçek, üyelerimizle “İşçi Kürsüsü”nde bir araya geldiler.

Üyelerimiz Genel Başkan Yurdakul ve Genel Sekreter Nihat Ayçiçek’e soru, görüş ve önerilerini ilettiler. Nihat Yurdakul ve Nihat Ayçiçek de hem üyelerimizin sorularını cevapladılar hem de emekçilerin gündemine dair değerlendirmelerde bulundular.

“İşçi Kürsüsü”nde bir konuşma yapan sendikamız Genel Başkan Nihat Yurdakul, birlikte mücadele etmenin önemine değinerek; “Bizler emekçiyiz, işçiyiz. Öncelikle bunun bilincinde olacağız ve işçilik ortak paydasında birleşip haksızlıklara ve işçi haklarını geriye götüren düzenlemelere karşı duracağız, durmamız gerekiyor” dedi.

Nihat Yurdakul, “Bizim mücadelemiz; çocuklarımızı namerde muhtaç etmemek, onların köleleştirilmesini engellemek, onlara güzel bir gelecek sağlamak için” diye konuştu.

Yurdakul, Belediye-İş olarak Kıdem Tazminatı’na yapılacak her türlü saldırıya karşı mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

Nihat Yurdakul, yıllardır Belediye-İş’in öncülüğünde Türk-İş genel kurullarında Kıdem Tazminatı ile ilgili kararlar alındığını, son genel kurulda da yine Belediye-İş’in de aralarında bulunduğu Sendikal Güç Birliği Platformu’nu oluşturan sendikaların girişimiyle Kıdem Tazminatı’na yapılacak her türlü saldırının genel grev sayılacağı yönünde karar alındığını söyledi.

Nihat Yurdakul, “1 buçuk milyon taşeron yarattılar. Bu insanların güvencesi yok, hakları yok. Bizim insana yaraşır koşullarda çalışma ve yaşama hakkımız var. Hep birlikte bunun için mücadele etmeliyiz. Bireysel çıkarlar peşinde değil, sınıf kardeşliği bilinciyle hareket etmeliyiz” dedi.

Eğitim semineri “İşçi Kürsüsü” bölümünün ardından sona erdi. Üyelerimiz eğitim seminerinin çok yararlı geçtiğini söylediler ve sendikamızın eğitim tesisiyle de gurur duyduklarını ifade ettiler.