Yurdun Dört Bir Yanından Üyelerimizle Bakırköy’deyiz

Genel Başkanımız Nihat Yurdakul ve ülkemizin dört bir yanından üyelerimiz, bugün 53. Gününe giren Bakırköy grevindeki emekçilere destek vermek ve kitlesel basın açıklamasına katılmak için Özgürlük Meydanı’nda toplandı.

Basın açıklamasında konuşan Genel Başkanımız Nihat Yurdakul, bu kışta kıyamette kimsenin keyfinden burada olmadığını vurgulayarak, “Bunun sebebi Bakırköy Belediye Başkanı'dır. Arkadaşlarımız burada 53 gündür onur mücadelesi veriyor. Başkan diyor ki, sebep biz değil, iki sendikanın çekişmesi. Hayır Başkan, sebep sizsiniz. 40 yıldır örgütlü olduğumuz Bakırköy’e başka bir yapıyı davet eden sizsiniz. Bakırköy Belediyesi işçisinin huzurunu bozanlar utansın” dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı’nın uzlaşmaz tutumu nedeniyle sözleşmenin imzalanmadığına işaret eden Genel Başkanımız, “Başkan, bu emekçileri küçümsüyorsun… Ama bu emekçiler Atatürk’ün öğretmenleri, sanatçıları… sen kimi küçümsüyorsun. Bu kibir bu inat niye?” diye konuştu.