Üyelerimiz, Bornova Belediyesi şirketi İZBAŞ’ta greve çıktılar

Sendikamız ile İzmir’in Bornova Belediyesi şirketlerinden İZBAŞ (İzmir İlçe Belediyeleri Turizm, Gıda, Organizasyon, Reklam, Yayıncılık, Yemek, Akaryakıt, İnşaat San. Ve Tic. A.Ş.) arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden uzlaşma çıkmaması üzerine grev kararı alındı.

Grev kararı üzerine üyelerimiz, Bornova Belediyesi önünde bir araya geldi. Üyelerimizle birlikte sendikamız Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk, Toplu İş Sözleşmeleri Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, İzmir 2 Nolu, 3 Nolu İzbeton ve 4 Nolu  Şube ile İzmir Çevre Belediyeler Şubesi yöneticileri de belediye önündeki yerlerini aldılar.

Belediyeye ait kafe, düğün salonu ve otoparklarda görev yapan üyelerimiz, belediye önünde alkışlarla ve sloganlarla taleplerini dile getirdiler.

Burada bir açıklama yapan sendikamız Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk, Bornova Belediyesi ile 9 Şubat'ta başlattıkları Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde bugüne kadar bir ilerleme sağlanamadığını söyledi.

Çelenk, “Talebimiz üyelerimizin gerçek enflasyon karşısında ezilmeyecekleri mütevazi bir artış olmuştur. Ancak çok eleştirilen kamu toplu sözleşmelerinde dahil ilk altı ay için yüzde 7,5 ve ikinci altı ay için yüzde 5 zam imzalanırken, İZBAŞ çalışanları için teklif edilen artış oranı yüzde 6'dır. Bu oran sendikamız tarafından kabul edilemez bulunmuştur. Yasal sürede anlaşma sağlanamadığı için şartlar bizi greve zorlamıştır" dedi.

Ali Çelenk, “Elimiz havada bekliyoruz. Gelin bu işi masada bitirelim. Biz işimizi seviyoruz. Bornova bizim de evimiz. Ama çocuklarımızı kimseye muhtaç bırakmak istemiyoruz. Sevgili başkanım gelin inatlaşmadan vazgeçelim. Amacımız grev yaparak Bornova halkına eziyet çektirmek değil. Gelin uzatmadan bu işi bitirelim. Aksi halde bu onurlu greve devam etmek zorunda kalacağız" dedi. Grevle birlikte sosyal tesisler, dügün salonu, kafeteryalar ve otoparklarda hizmet vermemeye başladıklarını belirten Çelenk “Sadece bu akşam Çamdipi otoparkı üzerindeki düğün salonunda yapılacak düğün, mağduriyet yaratmamak için yapılacak"  dedi.