Trabzon ve Ankara Çevre Şube Eğitimi

Sendikamızın Trabzon ve Ankara Çevre Şubelerine, Eğitim Ve Dinlenme Tesisimiz Grand Belısh’te Eğitim Semineri Verildi.

Sendikamızın Trabzon ve Ankara Çevre şubelerinden temsilci ve üyelerimizin katıldığı eğitim semineri, 21-24 Aralık 2011 tarihleri arasında yapıldı.

Eğitime Trabzon şubesinden 80 ve Ankara Çevre şubesinden de 56 olmak üzere toplam 136 üyemiz katıldı.

Eğitim 22 Aralık 2011 Perşembe günü sendikamızın Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Bayram Özkan konuşmasında ağırlıklı olarak yandaş sendika yaratma baskılarına, Kıdem Tazminatı’na ve sendikamızın eğitim çalışmalarına değindi.

Özkan, Kıdem Tazminatı’nın kırmızı çizgimiz olduğunu, Kıdem Tazminatı’nın kaldırılmasına yönelik çalışmaların genel grev sebebi sayılacağını ve Türk-İş Genel Kurulu’nda da bu kararın alındığını belirtti.

Bayram Özkan’ın konuşmasının ardından sendikamızın tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

Sonrasında ise sendikamızın Hukuk Başmüşavir Yardımcısı Av. Mutlu Çakan üyelerimizle biraraya geldi. Bu bölümde Av. Mutlu Çakan hem hukuki konularla ilgili üyelerimize bilgi verdi hem de onların sorularını cevapladı.

Öğleden sonraki derste de sendikamızın eğitim uzmanı İsmail Hakkı Kurt, Türkiye’de sendikal hareketin durumu, sorunlar ve çözümleri üzerine hazırladığı sunumunu gerçekleştirdi.

İsmail Hakkı Kurt, İş Güvencesi’nin önemine vurgu yaptı ve ILO normlarında bir İş Güvencesi’nin çıkması gerektiğinin altını çizdi.

23 Aralık 2011 Cuma günü ise sendikamızın Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Erol ve Genel Sekreter Nihat Ayçiçek, İşçi Kürsüsü’nde üyelerimizle buluştular.

Kürsü sırasında üyelerimiz soru, görüş, öneri ve taleplerini dile getirdiler.

Burada bir konuşma yapan sendikamızın Genel Başkanı Nihat Yurdakul, gündeme ve çalışma hayatına ilişkin birçok konuya değindi.

Genel Başkan Nihat Yurdakul, Kıdem Tazminatı ile ilgili olarak sendikamızın duyduğu hassasiyeti ve Kıdem Tazminatı’nın kaldırılması girişimlerine karşı duruşunu bir kez daha vurguladı.

Nihat Yurdakul, “ Sendikaların güçlü olmadığı yerde refah olmaz, milli gelir adaletli dağılmaz” diyerek, sendikaların ülkelerin gelişiminde ve milli gelirin adaletli dağılımında oynadığı rolü gözler önüne serdi.

Genel Başkan Nihat Yurdakul, anne-babaların, çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak ve onları namerde muhtaç etmemek için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade ederek, Belediye-İş Sendikası’nın hedefinin ve politikasının da bu doğrultuda olduğunu belirtti.

Genel Başkan Yurdakul, İşçi Kürsüsü’nden sonra da üyelerimizle uzun uzun sohbet etti. Onların sorunlarını dinledi. Gündeme dair düşüncelerini üyelerimizle paylaştı.

Üyelerimiz, eğitim seminerinin oldukça verimli geçtiğini ifade ettiler.

Üyelerimiz ayrıca Eğitim ve Dinlenme Tesisimiz Grand Belish’in sendikamıza yakışır derecede iyi ve güzel bir tesis olduğunu ve burayı gördükten sonra Belediye-İş’le bir kez daha gurur duyduklarını söylediler.