Tokat ve Şanlıurfa şubeleri eğitim semineri

Tokat ve Şanlıurfa şubelerinden üyelerimizin katıldığı eğitim semineri 24-25 Kasım 2015 tarihlerinde sendikamızın Eğitim ve Dinlenme Tesisi Grand Belish’te yapıldı.

Eğitimde Belediye-İş ailesine yeni katılan arkadaşlarımız ağırlıktaydı. Bu arkadaşlarımız içerisinde belediyelerde, hastanelerde ve diğer kamu kurumlarında çalışan üyelerimiz –çoğunlukla da taşeron şirket işçisi arkadaşlarımız- yer aldı. Arkadaşlarımıza bu vesileyle yuvanıza bir kez daha hoş geldiniz diyoruz.

Eğitim, 24 Kasım 2015 günü sendikamızın Eğitim ve Basın – Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Bayram Özkan, sendikamızın eğitim faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdikten sonra, yandaş sendikalardan Kıdem Tazminatı’na, örgütlenmeden iş güvencesine kadar birçok konuya değindi.

Bayram Özkan’ın ardından sendikamızın Hukuk Başmüşaviri Av. Levent Balcı hukuki konularla ilgili anlatımlar yaptığı iki saatlik dersini gerçekleştirdi. Levent Balcı’nın iki dersinde yapılan soru cevap kısmına üyelerimiz soru ve görüşleriyle yoğun ilgi gösterdiler. Özellikle taşeron şirketlerde çalışan üyelerimiz, Balcı’ya çok sayıda soru yönelttiler.

Öğleden sonraki bölümde ise sendikamızın Eğitim Uzmanı Mehmet Ali Candan iki saat süren dersini yaptı. Candan, ülkemizde ve bölgemizde yaşanan gelişmelerin emekçiler üzerindeki etkilerini anlattı ve sorunların üstesinden örgütlü mücadele ve birlikte hareket ederek gelinebileceğini vurguladı.

25 Kasım 2015 Çarşamba günü yapılan İşçi Kürsüsü bölümünde de sendikamızın Eğitim ve Basın – Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan, Tokat Şubesi Başkanı İsmail Duman, Şanlıurfa Şubesi Başkanı Adem Şıltak ile Hukuk Başmüşaviri Av. Levent Balcı ve Eğitim Uzmanı Mehmet Ali Candan, üyelerimizle birlikte gündeme dair değerlendirmelerde bulundular. Yönetici ve uzmanlarımız üyelerimizden gelen görüş ve önerileri dinlediler, sorularını cevaplandırdılar.

Eğitim, İşçi Kürsüsü’nün ardından sona erdi. Sendikamıza yeni katılan üyelerimiz Belediye-İş’e üye olunca sendikanın ne demek olduğunu, gerçek sendikanın nasıl olması gerektiğini anlamaya başladıklarını ifade ettiler ve Belediye-İş ailesine katılmaktan duydukları mutluluğu bizlerle paylaştılar.