Sinop Belediyesi eğitim semineri

Sendikamızın eğitim çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Sendikamız Belediye-İş, eğitim tesislerinde yapılan eğitim seminerlerinin yanı sıra örgütlü olduğu yerlerde de eğitim seminerleri ve çeşitli etkinlikler düzenliyor. Kimi zaman eğitim seminerleri ki zaman işyeri toplantı ve ziyaretleri kimi zaman da etkinliklerle; sendikamızın yönetici ve uzmanları üyelerimizle bir araya geliyor ve onların sorunlarını dinleyip, sorularına cevap veriyorlar.

Bu kapsamda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Sinop’a giden sendikamız yönetici ve eğitim uzmanları, Kadınlar Günü etkinliği öncesinde Sinop Belediyesi’nde çalışan üyelerimize yönelik bir eğitim semineri gerçekleştirdiler.

Karabük şubesinin örgütlü olduğu Sinop Belediyesi’nde çalışan üyelerimize 7 Mart 2013 Perşembe günü verilen eğitim seminerinin açılışını sendikamızın Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan yaptı. Çalışma hayatının sorunlarına ve gündeme ilişkin konulara değinen Bayram Özkan’ın konuşmasının ardından sendikamızın mücadelelerini, örgütlü yapısını, duruşunu, anlayışını ve kurumsal yapısını anlatan tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

Gösterimin ardından ise sendikamızın Eğitim Uzmanı Mehmet Ali Candan, sendikal hareketin durumunu anlattığı dersini işledi. Mehmet Ali Candan, dersi sırasında verdiği örnekler ve istatistiklerle, çalışma hayatının ve emekçilerin durumuna ışık tuttu.

Üyelerimiz dersi dikkatlice dinlediler ve dersin ardından da eğitimin oldukça yararlı geçtiğini söylediler. Eğitim seminerine Sinop Belediyesi başkan yardımcıları ve bürokratları da katıldı.