Sinop 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği

Bundan tam 156 yıl önce New York’lu kadın emekçilerin daha az çalışma saatleri ve eşit işe eşit ücret gibi taleplerle başlattıkları ve uğruna 129 can verdikleri mücadele yıllar içerisinde katlanarak büyüdü ve günümüze kadar kazanılan hakların temelini oluşturdu, günümüzde kadınlarımızın, emekçilerimizin bayrağı oldu.

Bu önemli ve anlamlı gününün daha iyi anlaşılabilmesi ve yeni nesillere daha iyi anlatılabilmesi için birçok belediye ve işyerinde etkinlikler düzenleyen sendikamız Belediye-İş, bir etkinlik de Sinop’ta gerçekleştirdi. Karabük Şubesi’nin örgütlü olduğu Sinop Belediyesi’nde çalışan üyelerimizin yanı sıra Samsun Şubesi’nin örgütlü olduğu belediyelerde çalışan kadın üyelerimiz de Sinop’ta yapılan etkinliğe katıldı.

Oldukça yoğun bir katılımın olduğu etkinliğin açılışında sendikamızın Eğitim ve Basın – Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan bir konuşma yaptı.

Bayram Özkan’ın konuşmasının ardından sendikamızın Eğitim Uzmanı Mehmet Ali Candan, 8 Mart’ın tarihsel gelişimi ile ilgili kısa bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından ise sendikamızın Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek ve Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül üyelerimize seslendiler. Ayçiçek ve Ergül’ün okudukları şiirler ve söyledikleri güzel sözler üyelerimizden büyük alkış aldı.

Etkinlikte bir kadın üyemiz de üyelerimizi temsilen konuşma yaptı. Etkinlik sonunda Ergül ve Ayçiçek tarafından üyelerimize karanfil ve hediyeler verildi.