Sendikamizin Eğitim Çalişmalari Devam Ediyor

Sendikamızın Eğitim ve Dinlenme Tesisi Grand Belish’te gerçekleştirilen eğitime, Kars ve Şanlıurfa şubelerinden gelen üyelerimiz katıldı.

31 Ocak-3 Şubat 2012 tarihlerinde yapılan eğitim seminerinde Kars şubesinden 45 ve Şanlıurfa şubesinden de 53 olmak üzere toplam 98 üyemiz yer aldı.

Eğitim, 1 Şubat 2012 Çarşamba günü sendikamızın Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Bayram Özkan konuşmasında, çalışma hayatının en güncel sorunları, son yasal düzenlemeler, Kıdem Tazminatı, Bölgesel Asgari Ücret, Özel İstihdam Büroları, İş Güvencesi ve yandaş sendikalar gibi konulara değindi.

Bayram Özkan’ın konuşmasının ardından sendikamızın Hukuk Başmüşaviri Av. Levent Balcı, hukuki konularla ve son yasal düzenlemelerle ilgili olarak üyelerimize bilgiler verdi.

Bu bölümde üyelerimiz de sordukları sorularla eğitime katılımda bulundular.

Öğleden sonraki bölümde ise sendikamızın eğitim uzmanı İsmail Hakkı Kurt, Türkiye’de sendikal hareketin durumuna ilşkin hazırladığı sunumu gerçekleştirdi.

Bu derste sendikacılığın sorunları ve bu sorunların çözümleri üzerinde duruldu.

İsmail Hakkı Kurt, ders sırasında sık sık İş Güvencesi’ne değindi vegerçek anlamda  İş Güvencesi’nin sağlanması gerektiğini vurguladı.

2 Şubat 2012 Perşembe günü sendikamızın Genel Başkanı Nihat Yurdakul, İşçi Kürsüsü bölümünde üyelerimizle biraraya geldi.

Nihat Yurdakul, Kars ve Şanlıurfa’dan gelen üyelerimizle hem sohbet etti hem de onların soru, öneri ve görüşlerini dinledi.

Burada bir konuşma yapan Genel Başkan Nihat Yurdakul, işçilerin emekçilerin derdinden en iyi yine işçilerin ve emekçilerin anlayacağını ifade etti.

“Biz emek kardeşiyiz, işçi kardeşiyiz” diyerek sözlerine devam eden Genel Başkan Nihat Yurdakul, emekçilerin tek derdinin çoluk çocuğunu kimseye muhtaç etmeden bakmak olduğunu vurguladı.

Nihat Yurdakul, Belediye-İş Sendikası’nın haksızlıklara karşı durduğu ve haksızlıklara karşı mücadele ettiği için sürekli saldırıya uğradığını ifade etti.

Nihat Yurdakul, Belediye-İş Sendikası’nın yıllardır İş Güvencesi için mücadele ettiğini sözlerine ekledi.

2000 yılında Emek Platformu’nu topladıklarını söyleyen Nihat Yurdakul, İş Güvencesi gelmeli, haksız işten çıkarılmalar engellenmeli dediklerini, yıllarca bunun için mücadele ettiklerini ancak bu yıllar içinde gerçek bir İş Güvencesi’nin getirilmediğini ve milyonlarca insanın işsiz kaldığını belirtti.

Genel Başkan Nihat Yurdakul konuşmasında ayrıca taşeronlaşma, asgari ücret ve önümüzdeki dönemde getirilmeye çalışılan Bölgesel Asgari Ücret konularına da değindi.

Eğitime katılan üyelerimiz, sendikamızın Eğitim ve Dinlenme Tesisi Grand Belish’ten övgüyle bahsettiler. Üyelerimiz, eğitim seminerinin çok iyi geçtiğini ifade ederek, eğitim sırasında çok yararlı bilgiler kazandıklarını söylediler.