Mersin ve Hatay şubeleri Eğitimi

Sendikamızın Mersin ve Hatay şubelerine yönelik olarak Eğitim ve Dinlenme Tesisimiz Grand Belish’te 25-28 Aralık 2011 tarihlerinde bir eğitim semineri gerçekleştirildi. Seminere Mersin şubesinden 53 ve Hatay şubesinden de 52 olmak üzere toplam 105 üyemiz katıldı.

Eğitim, 26 Aralık 2011 Pazartesi günü sendikamızın Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Bayram Özkan konuşmasında sendikamızın mücadeleleri, örgütlülüğü ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra, Torba Yasa, İş Güvencesi, Kıdem Tazminatı, Bölgesel Asgari Ücret, Özel İstihdam Büroları, yandaş sendikalar gibi konulara da değindi.

Bayram Özkan’ın konuşmasının ardından sendikamızın tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

Gösterimin sonrasında ise sendikamızın Hukuk Başmüşaviri Av. Levent Balcı, hukuki konularda bilgiler verdi ve üyelerimizin sorularını cevapladı.

Balcı, sunumu sırasında İş Güvencesi, Kıdem Tazminatı, Esnek Çalışma, İş Güvencesi’nden yararlanma koşulları ve Yeni Türk Ceza Kanunu ile ilgili bilgiler verdi.

Öğleden sonraki derste de sendikamızın eğitim uzmanı Mehmet Ali Candan, iki ders boyunca üyelerimize sendikal hareketin durumunu anlattı.

Mehmet Ali Candan ders sırasında, farklı farklı işkollarında yandaş sendika yaratma çabalarını örnekleriyle üyelerimize anlattı.

Candan ayrıca, birlikte hareket etme ve örgütlü olabilme vurgusu da yaptı.

27 Aralık 2011 Salı günü ise sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Erol ve  Genel Sekreter Nihat Ayçiçek ile Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan,  İşçi Kürsüsü’nde üyelerimizle bir araya geldiler.

Şükrü Erol burada yaptığı konuşmada, sendikamızın başta örgütlenme, mücadele ve kurumsallaşma olmak üzere her alanda yapılan çalışmaları ve verilen mücadeleleri üyelerimizle paylaştı.

Şükrü Erol, Belediye-İş Sendikası’nın yapılan her türlü saldırıya rağmen dimdik ayakta durduğunu söyledi.

Şükrü Erol, işkolunda en büyük sorunlardan birinin taşeronlaşma olduğunu vurguladı ve çok sayıda taşeron işçinin çalıştığı işkolunda, on binlerce kadrolu belediye işçisinin ihtiyaç fazlası denilerek başka kurumlara gönderildiğini ifade etti.

Şükrü Erol, verilen mücadelelerin ve akıtılan alın terinin tek amacının, çoluk çocuğumuza daha iyi bir gelecek hazırlamak ve onlara iyi bir gelecek bırakmak olduğunu belirtti.

Daha sonrasında ise Şükrü Erol ve Nihat Ayçiçek üyelerimizin sorularını cevapladılar, görüş, öneri ve taleplerini dinlediler.

Eğitimin oldukça yararlı geçtiğini ifade eden üyelerimiz, sendikamızın Eğitim ve Dinlenme Tesisi Grand Belish’in, sendikamıza yakışan ve üyelerimize gurur veren bir tesis olduğunu söylediler.