İzmir 6 Nolu Şube Eğitim Seminerleri

Sendikamızın eğitim faaliyetleri, İzmir 6 Nolu Şube’nin örgütlü olduğu belediyelerde ve işyerlerinde çalışan üyelerimize verilen eğitim seminerleriyle devam ediyor. İzmir 6 Nolu şubeye bağlı üyelerimiz 25-26 Nisan ve 29-30 Nisan 2013 tarihlerinde sendikamızın Eğitim ve Dinlenme Tesisi Grand Belish’te yapılan eğitim seminerlerine katıldılar.

Eğitime ayrıca, sendikamız 6 Nolu şubesinin örgütlü olduğu İZBETON A.Ş.’nin Genel Yardımcısı Muzaffer Kapu da katıldı.

Eğitimlerin açılışında konuşma yapan Belediye-İş Sendikası Eğitim ve Basın – Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan, taşeronlaşmadan yandaş sendikalara, Ulusal İstihdam Stratejisi’nden Bölgesel Asgari Ücrete ve Özel İstihdam Büroları’na kadar birçok konuya değindi.

Bayram Özkan’ın konuşmasının ardından İZBETON A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Kapu da bir konuşma yaptı. Muzaffer Kapu, eğitimin ve birlik-beraberliğin önemine vurgu yaptı ve eğitim seminerinin emekçiler için oldukça yararlı olduğunu ifade etti. Kapu, “Eğitim semineri nedeniyle Belediye-İş Sendikası’na teşekkür ediyorum ve bu tür seminerlerin daha sık yapılmasını temenni ediyorum” dedi.

Eğitimlerde yapılan açılış konuşmalarının ardından sendikamızın Eğitim Uzmanı Mehmet Ali Candan, dersini gerçekleştirdi. Candan, ülkemiz ve dünya çalışma hayatında yaşananları üyelerimize anlattı. Candan, verdiği örneklerle birlikte mücadele etme “biz” anlayışına vurgu yaptı.

Eğitimlerin ikinci gününde yapılan İşçi Kürsüsü bölümünde de sendikamızın Genel Başkanı Nihat Yurdakul, üyelerimizle bir araya geldi ve onlarla görüş alış verişinde bulundu. Üyelerimiz, Genel Başkan Nihat Yurdakul’a sorun, görüş, öneri ve sorularını ilettiler.

Genel Başkan Nihat Yurdakul, İşçi Kürsüsü’nde yaptığı konuşmalarda  çalışma hayatına ve emekçilerin sorunlarına ilişkin çok sayıda konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Nihat Yurdakul, “Örgütlü ve eğitimli olmayan toplumlar çağdaş olamaz. Böyle olursa çalışanlar emeğinin karşılığını alamaz. Milli gelir adaletli dağılmaz. Bugün Türkiye’de gelir dağılımında adaletsizlik var. Emekçilerden hortumlanıyor ona buna dağıtılıyor” dedi.

Genel Başkan Nihat Yurdakul, Belediye-İş Sendikası’nın yıllardır gerçek anlamda İş Güvencesi sağlanması için mücadele ettiğini söyleyerek; emekçilerin tek derdinin güvenceli bir işte çalışarak sofrasına bir ekmek daha fazla koymak ve çoluk çocuğunu namerde muhtaç etmemek olduğunu ifade etti.

Nihat Yurdakul, Belediye-İş Sendikası’nın bedel ödemek pahasına, emekçilerin haklarını savunma mücadelesi verdiğini dile getirerek;  “Bir örgüt, bir toplum, bir ülke itibarlı ise onun kazanımları daha büyük olur. Belediye-İş Sendikası itibarlı bir örgüttür” dedi.

Genel Başkan Yurdakul, “Sınıf kardeşliğinde birleşmeliyiz. Bizi hiçbir zaman birleştirmek istemediler. Aramıza nifak soktular ama bizler sınıf kardeşliğinin ileri çıkarıp bir araya gelmeliyiz ve birleşmeliyiz” dedi.

Seminerlerden sonra görüşlerini bizlerle paylaşan üyelerimiz, çok yararlı bir eğitim olduğunu söylediler ve bu eğitimi sendikamız üyelerinin alın terleriyle yapılan tesisimizde gerçekleştirmenin kendilerine büyük gurur verdiğini kaydettiler.