İşyeri toplantılarımız aralıksız devam ediyor

Eğitim ve örgütlü toplum, çağdaş ülke anlayışından yola çıkan sendikamız, bu amaçla doğrultusunda; eğitim seminerlerine ve işyeri toplantılarına büyük önem vermektedir. Bir yandan, eğitim ve dinlenme tesisimizde eğitim seminerleri devam ederken; diğer yandan da sendikamız yöneticileri ve uzmanları şehir şehir, işyeri işyeri gezerek arkadaşlarımızla bir araya geliyorlar.

Yönetici ve uzmanlarımız, bu toplantılarda üyelerimizin sorunlarını dinliyorlar, sorularını cevaplıyorlar ve onlara yeni düzenlemelerle ilgili bilgiler verip, sendikamızın yaptığı mücadeleleri anlatıyorlar.

Bu kapsamda; sendikamız Toplu İş Sözleşmeleri Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli ile Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan, 15-16 Şubat 2017 tarihlerinde Antalya ilimizdeki Muratpaşa ve Alanya belediyelerinde çalışan üyelerimizi ziyaret ederek, işyeri toplantıları gerçekleştirdiler.

Antalya Şube işyeri toplantıları

Sendikamız yöneticileri ilk toplantıyı, 15 Şubat 2017 Çarşamba günü, Muratpaşa Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nde yaptılar. Toplantıda, son yasal düzenlemeler ile Kıdem Tazminatı, Bölgesel Asgari Ücret, Özel İstihdam Büroları gibi emekçileri yakından ilgilendiren konular üzerinde duruldu.

Sendikamız yöneticileri, ayrıca, üyelerimizin sorunlarını dinlediler ve onlardan gelen soruları yanıtladılar.

Günün ikinci toplantısı, Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde yapıldı. Üyelerimizle birlikte, gündeme ve çalışma hayatına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Toplantıda, emeği ve emekçinin alın terini hiçe sayan yandaş sendikalar üzerinde de duruldu.

Toplantının ardından sendikamız Genel Merkez yöneticileri, Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu ve yönetimi ile sendikamız Bölge Avukatı Yusuf Şimşek,  Antalya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Veli Tekkanat’ı ziyaret ettiler.

Ziyaretten sonra, Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde toplantı yapıldı. Toplantıda, üyelerimizin yerelde ve genel anlamda yaşadıkları sorunlar konuşuldu, soruları cevaplandırıldı. Ayrıca, emekçilerin gündemi üzerine de konuşuldu.

Toplantının ardından sendikamız Genel Merkez ve Antalya Şube yöneticileri, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı ziyaret ettiler. Başkan Uysal’a kendilerini ağırladığı için teşekkür eden sendikamız yöneticileri, üyelerimizin sorunlarını Uysal ile paylaştılar ve gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

İşyeri toplantıları ve ziyaretler, 16 Şubat 2017 Perşembe günü de devam etti. İlk olarak; Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret eden sendikamız yöneticileri, Başkan Yücel ile üyelerimizin sorunları ve çalışma hayatının gündemi üzerine konuştular. Sendikamız yöneticileri, kendilerini ağırlayan Başkan Yücel’e teşekkür ettiler.

Sendikamız yöneticileri, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret ettikten sonra, Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde üyelerimizle bir araya geldiler. Üyelerimizin sorunlarını dinleyen ve sorularını cevaplayan sendikamız yöneticileri, emeğe yapılan saldırılar ve yandaş sendikalar ile ilgili açıklamalarda bulundular.

Sendikamız Antalya Şubesi’ni kapsayan işyeri toplantıları ve ziyaretler; bu toplantının ardından sona erdi.

Üyelerimiz, toplantılara büyük bir katılım gösterdiler. Soruları ve değerlendirmeleriyle toplantılara büyük katkı sunan üyelerimiz; anlatılanları da dikkatle ve ilgiyle takip ettiler.