Isparta Şubesi İle Büyükçekmece Belediyesi Eğitimi

Isparta Şubesi İle Büyükçekmece Belediyesi’nden Gelen Üyelerimize Eğitim Semineri Verildi.

Sendikamızın eğitim seminerlerinin yedincisi, 1-4 Aralık 2011 tarihlerinde sendikamızın Eğitim ve Dinlenme Tesisi Grand Belish’te yapıldı.

Eğitime, sendikamızın Isparta şubesinden 51 ve İstanbul Büyükçekmece Belediyesi’nde çalışan 45 temsilci ve üyemiz ile birlikte toplam 96 üyemiz  katıldı. Büyükçekmece Belediyesi’nden gelen üyelerimizin 20’sini kadın üyelerimiz oluşturdu.

Eğitim, 2 Aralık 2011 Cuma günü sendikamızın Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Eğitimde sendikamızın Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli de yer aldı.

Bayram Özkan yaptığı konuşmada, sendikamızın İstanbul’da, Isparta’da ve diğer belediyelerde yandaş sendika baskılarına karşı verdiği mücadeleler başta olmak üzere  Kıdem Tazminatı’ndan sendikamızın eğitim faaliyetlerine, Türk-İş Genel Kurulu’ndan çalışma hayatındaki genel sorunlara kadar birçok konuya değindi.

Bayram Özkan’ın konuşmasının ardından sendikamızın mücadelelerini, eğitim faaliyetlerini, örgütlülüğünü, anlayışını ve tesislerini anlatan Belediye-İş Sendikası tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

Daha sonrasında ise sendikamızın Hukuk Başmüşaviri Av. Levent Balcı, üyelerimizle biraraya geldi. Bu bölümde Av. Levent Balcı, çalışma hayatını ilgilendiren hukuki konularla ve yasal düzenlemelerle ilgili olarak üyelerimize bilgiler verdi.

Balcı, sunumu sırasında İş Güvencesi, esnek çalışma, Yeni Türk Ceza Kanunu, temsilcilerin güvencesi ve Kıdem Tazminatı gibi konulara değindi. Bu sırada üyelerimiz, yaşadıkları sorunlar ve merak ettikleri konularla ilgili sorular sordular ve Av. Levent Balcı’dan bu konularda bilgiler aldılar.

Eğitimin öğleden sonraki bölümünde sendikamızın eğitim uzmanı İsmail Hakkı Kurt, Türkiye’de sendikal hareketin durumunu anlatan sunumunu yaptı.

İsmail Hakkı Kurt, sunum sırasında sık sık İş Güvencesi’ne vurgu yaptı.

3 Aralık 2011 Cumartesi günü ise sendikamızın Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli ile Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan, “İşçi Kürsüsü”nde üyelerimizle buluştu.

Burada bir konuşma yapan Nihat Ayçiçek, yandaş sendika baskılarına değindi ve İstanbul, Isparta ve diğer şehirlerde sendikamızın bu baskılara karşı verdiği mücadelelerden bahsetti. Ayçiçek, verilen mücadeleler sırasında sendikalarına sahip çıkan ve her türlü baskıya karşı mücadele eden tüm üyelerimize teşekkür etti.

Ayçiçek, işveren güdümünde yapılan sendikacılığın işçiye zarar verdiğini ifade ederek; “Sendikacılık, tabanın isteklerini yerine getirmekle yapılır. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Belediye-İş bu anlayışta olduğu için susturulmaya çalışılıyor. Bu yüzden saldırılara uğruyor” dedi.

Nihat Ayçiçek, sendikamızın her yerde yaptığı “ülke çapında tek konfederasyon, işkolunda tek sendika” çağrısını İşçi Kürsüsü’nde bir kez daha dile getirdi.

Ayçiçek konuşmasında ayrıca, “Bize bedel ödetmeye çalışıyorlar. Bizler hiçbir işverenin arka bahçesi olmayacağız” dedi.

Nihat Ayçiçek, Erdoğan Kefeli ve Bayram Özkan, İşçi Kürsüsü sırasında üyelerimizden gelen soruları cevapladılar, onların öneri ve görüşlerini dinleyip karşılıklı fikir alış verişinde bulundular.

Büyükçekmece Belediyesi’nden gelen üyelerimiz sendikamızın Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek’e ve eğitim uzmanlarına birer plaket verdiler.

Eğitimin ardından konuştuğumuz üyelerimiz eğitim seminerinin oldukça iyi geçtiğini ifade ettiler. Üyelerimiz ayrıca sendikamızın Eğitim ve Dinlenme Tesisi Grand Belish’ten de övgüyle bahsettiler.