Hatay ve Kars şubeleri eğitim semineri

Hatay ve Kars şubelerinden gelen üyelerimizin katıldığı eğitim semineri, 10-13 Aralık 2015 tarihlerinde sendikamızın Eğitim ve Dinlenme Tesisi Grand Belish’te yapıldı.

Eğitim, 11 Aralık 2015 Cuma günü başladı. Eğitimin başlangıcında sendikamız uzmanları tarafından, eğitim semineri ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapıldı ve sonrasında da sendikamızın Hukuk Başmüşaviri Av. Levent Balcı hukuki konularla ilgili anlatımlar yaptığı iki saatlik dersini gerçekleştirdi. Balcı, dersin ikinci bölümünde üyelerimizden gelen soruları cevaplandırdı. Balcı, sunumunda, taşeronluk ve kıdem tazminatı konuları üzerinde yoğun olarak durdu.

Öğleden sonraki bölümde ise sendikamızın Eğitim Uzmanı Mehmet Ali Candan iki saat süren dersini yaptı. Candan, dersinde, örgütlü olmanın, sınıf kardeşliğinin ve birlikte mücadelenin önemine değindi.

12 Aralık 2015 Cumartesi günü sendikamız Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un katılımıyla yapılan İşçi Kürsüsü’nde ise Genel Başkan Nihat Yurdakul, Hatay Şube Başkanı Abdi Ataç, Kars Şube Başkanı Himmet Bozan ve sendikamız Hukuk Başmüşaviri Av. Levent Balcı, üyelerimizle sohbet ettiler, onların görüşlerini dinlediler ve üyelerimizden gelen soruları cevaplandırdılar.

İşçi Kürsüsü’nde bir konuşma yapan sendikamız Genel Başkanı Nihat Yurdakul konuşmasında emekçileri ilgilendiren konular üzerinde durdu.

Genel Başkan Nihat Yurdakul, çocuklarımıza iyi bir gelecek ve ülke bırakmak için mücadele etmemiz gerektiğini ve kimsenin ırkına, mezhebine, diline, dinine, rengine bakmadan; sorunlarımıza karşı el ele vermemiz gerektiğini ifade etti.

Genel Başkan, Belediye-İş’in yıllardır yandaş sendikalarla, tehditlerle, baskılarla mücadele ettiğini ifade ederek; Belediye-İş’in bu saldırılar karşısında eğilmeden, bükülmeden mücadele ettiğini, üyelerinin ve üyesi olmasa dahi tüm emekçilerin haklarını bütün platformlarda savunduğunu bundan sonra da savunmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Eğitim, İşçi Kürsüsü’nün ardından sona erdi.