Eskişehir ve Bolu şubeleri Eğitimi

Sendikamızın Eskişehir ve Bolu şubelerine yönelik olarak verilen eğitim semineri 27-30 Kasım 2011 tarihlerinde sendikamızın Eğitim ve Dinlenme Tesisi Grand Belish’te gerçekleştirildi.

Seminere Eskişehir şubesinden 50 ve Bolu şubesinden de 45 olmak üzere toplam 95 temsilci ve üyemiz katıldı.

Eğitim, 28 Kasım 2011 Pazartesi günü, sendikamızın Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli’nin yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Kefeli konuşmasında, işçi olma ve birlikte hareket edebilme bilincine vurgu yaptı. Birlikte hareket edebildiğimiz zaman bütün zorluklara, baskılara ve sorunlara karşı mücadele edebileceğimizi ifade etti.

Erdoğan Kefeli’nin ardından sendikamızın tanıtım filminin gösterimi yapıldı ve ardından da Belediye-İş Sendikası Hukuk Başmüşavir Yardımcısı Av. Mutlu Çakan, üyelerimizle biraraya geldi.

Hukuki konuların ve yasal düzenlemelerin konuşulduğu ders sırasında üyelerimiz de sorularıyla sunuma katkıda bulundular.

Üyelerimiz merak ettikleri konular ve sorunlarıyla ilgili olarak Av. Mutlu Çakan’dan gerekli bilgileri aldılar.

Öğleden sonraki bölümde sendikamızın eğitim uzmanı Mehmet Ali Candan Türkiye’de sendikal hareketin durumuna ilişkin olarak hazırladığı sunumunu üyelerimizle paylaştı.

Candan eğitim boyunca, olaylara ve sorunlara sınıf gözlüğünden bakma, birlikte hareket etme ve örgütlü yapıyı koruma mesajları verdi. Öğleden sonraki bölüme sendikamızın Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan da katıldı.

29 Kasım 2011 Salı günü ise sendikamızın Genel Başkanı Nihat Yurdakul, “İşçi Kürsüsü”nde üyelerimizle buluştu. Yurdakul, hem üyelerimizle sohbet etti hem de onların sorunlarını dinledi. Üyelerimiz de soruları ve görüşleriyle “İşçi Kürsüsü”ne canlı bir katılım sundular.

Nihat Yurdakul konuşması sırasında işçi, emekçi sınıfının birçok sorununun bulunduğunu ve bu sorunları yine işçi sınıfının kendisinin çözebileceğini vurguladı.

Yurdakul, parasız eğitim isteyen öğrencilerin yargılandığını ifade ederek “Katkı payı kaldırılsın diyen öğrenciler hapis yattı, yargılandı. Bunlar işçi çocukları, köylü çocukları. Onbinlerce üniversite öğrencisinin kaydı, katkı payını ödeyemediği için siliniyor. Anne-baba onlar için yevmiyeye gidiyor, temizliğe gidiyor. Bütün bunları, çocuklarını namerde muhtaç etmemek için yapıyor” dedi.

Eğitimin önemine vurgu yapan Genel Başkan Nihat Yurdakul, çağdaş bir ülke olabilmenin yolunun örgütlü ve eğitimli toplumlardan geçtiğini söyledi.

“Çocuklarımızın geleceği için, geleceğimiz için ele ele vermek zorundayız” diyerek sözlerine devam eden Genel Başkan Nihat Yurdakul, konuşması sırasında sık sık “biz” diyebilme ve birlikte hareket edebilme üzerine vurgu yaptı.

Yurdakul, kayıt dışılığın panzerinin örgütlenme olduğunu, sendikalaşma olduğunu sözlerine ekledi.

Nihat Yurdakul, İş Güvencesi için yıllardan beri mücadele ettiklerini ve bundan sonra da mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Belediye işçilerine “atıl” denildiğini ve kadrolu belediye işçilerinin sürgüne gönderildiğini ifade eden Genel Başkan Nihat Yurdakul, buna rağmen 1 buçuk milyondan fazla taşeron olduğunu ve bu insanların köle gibi çalıştığını söyledi.

Yurdakul, taşeronda örgütlenmenin de çok önemli olduğunu ve Belediye-İş Sendikasın’nın bu konuda mücadele verdiğini söyledi.

Öğlen saatlerinde biten “İşçi Kürsüsü”nün ardından konuştuğumuz üyelerimiz, hem sendikamızın eğitim semineri hem de tesisimizle ilgili oldukça güzel duygu ve düşüncelerini bizlerle paylaştılar.