Eğitim Seminerlerimiz Devam Ediyor…

İSTANBUL GAZİOSMANPAŞA VE SULTANGAZİ BELEDİYELERİNDE ÇALIŞAN ÜYELERİMİZE BOLU’DA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ.

İstanbul 1 Nolu şubenin örgütlü olduğu Gaziosmanpaşa ve Sultangazi belediyelerinden gelen üyelerimize verilen eğitim semineri 27-29 Nisan 2012 tarihlerinde Bolu Termal Otel’de gerçekleştirildi.

Eğitime Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden 52 ve Sultangazi Belediyesi’nden de 64 olmak üzere toplam 116 üyemiz katıldı.

Eğitim, 28 Nisan 2012 Cumartesi günü sendikamızın Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Bayram Özkan, konuşmasında; Kıdem Tazminatı’ndan Uluslal İstihdam Stratejisi’ne, Özel İstihdam Büroları’ndan Bölgesel Asgari Ücret’e kadar birçok konuya değindi. Yandaş sendika baskılarını ve buna karşı sendikamızın verdiği mücadeleleri anlatan Bayram Özkan ayrıca sendikamızın yaptığı eğitim faaliyetlerini de üyelerimizle paylaştı.

Açılışın ardından sendikamızın tanıtım filminin gösterimi yapıldı ve sonrasında da eğitim uzmanı İsmail Hakkı Kurt, Türkiye’de sendikal hareketin durumunu anlattığı dersini işledi. Öğleden önce 2 ve öğleden sonra da bir ders olmak üzere toplam 3 ders yapan İsmail Hakkı Kurt, İş Güvencesi ve sendikalaşmanın kolaylaştırılması konuları üzerinde durdu.

Dersin ardından sendikamızın Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, Toplu İş Sözleşmeleri Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli ile Eğitim ve Basın Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan’ın katıldığı İşçi Kürsüsü bölümü yapıldı.

Sendikamızın yöneticileri bu bölümde çalışma hayatına ilişkin konuları üyelerimizle konuştular ve onlardan gelen görüş ve önerileri dinleyip, onlardan gelen soruları cevaplandırdılar.