Diyarbakır Şube Eğitim Semineri

Sendikamızın Diyarbakır şubesine bağlı üyelerimizin katıldığı eğitim semineri 19-22 Şubat 2013 tarihleri arasında sendikamızın Eğitim ve Dinlenme Tesisi Grand Belish’te gerçekleştirildi. Eğitime, Diyarbakır şubesinden 52 üyemiz katıldı.

Eğitim, 20 Şubat 2013 Çarşamba günü sendikamızın Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Bayram Özkan konuşmasında, çalışma hayatı ile ilgili önemli konulara değindi. Özkan, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu, Ulusal İstihdam Stratejisi, Bölgesel Asgari Ücret, örgütlenme, yandaş sendikalar gibi konular üzerinde durdu.

Bayram Özkan’ın konuşmasının ardından sendikamızın tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

Gösterimden sonra sendikamızın eğitim uzmanı Mehmet Ali Candan, öğleden önce iki ve öğleden sonra da bir ders olmak üzere toplam 3 saat ders işledi. Candan, dünyada ve Türkiye’de çalışma hayatını ve soysal hayatı ilgilendiren konularda yaşananları somut verilerle ve raporlarla ortaya sundu.

Candan ayrıca, dayanışmanın ve birlikte mücadele etmenin önemine de değindi.

Mehmet Ali Candan’ın dersinden sonra ise sendikamızın Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek ile Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan, “İşçi Kürsüsü” bölümünde üyelerimizle bir araya geldiler.

İşçi Kürsüsü’nde üyelerimiz görüş ve önerilerini sendikamızın yöneticileriyle paylaştılar ve onlara sorularını yönelttiler.

İşçi Kürsüsü’nde bir konuşma yapan ve üyelerimizin sorularını cevaplayan Genel Sekreter Nihat Ayçiçek, Belediye-İş Sendikası’nın dünden bugüne verdiği mücadeleyi anlattı. Belediye-İş’in baskı, tehdit ve zorbalıklara boyun eğmediğini, bundan sonra da eğmeyeceğini söyledi.

Eğitim, yöneticilerin ve üyelerimizin çalışma hayatında yaşanan sorunlar, yeni düzenlemeler, yasalar, taşeronlaştırma, esnek çalışma ve diğer önemli konular üzerine yaptıkları değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Üyelerimiz, eğitimin oldukça iyi geçtiğini vurguladılar ve sendikamızın gurur verici bir tesise sahip olduğunu ifade ettiler.