Belediye-İş Sendikasından Çanakkale Zaferi Mesajı

Belediye-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü" nedeniyle basına ve kamuoyuna yaptığı açıklama.

18 Mart 1915'te, Ulusal Kurtuluş savaşımız Çanakkale'nin sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da verilen mücadele üzerine şekillenmiş, 250 bin askerimizin şehit düşmesi pahasına dünya tarihine geçecek büyük bir direniş örneği gösterilerek Çanakkale geçilmez kılınmıştır. Bu zaferler adeta bağımsızlık savaşımızın mayası olmuştur.

Çanakkale savaşlarının unutulmaz kahramanı, Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün bu direnişteki başarısı, 1919 yılında başlayacak Ulusal Kurtuluş Savaşının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının kaynağı olmuştur.

Birinci Dünya Savaşı sonucunda, çökmüş bir imparatorluğun enkazından yeni bir ulusal uyanışa işaret eden bu direniş, aynı zamanda dünya tarihinin çehresini değiştirecek dönüşümleri başlatmıştır.

100 yılında tarihimizde onurlu bir sayfa açan Çanakkale direnişini gururla selamlıyor; Çanakkale savaşlarında canlarını bağımsızlık ve vatan için feda eden kahramanlarımızın önünde şükran ve saygıyla eğiliyoruz. 18.03.2015

Belediye-İş Sendikası