Belediye-İş Sendikası Tosya Temsilciliği binası halkla birlikte açıldı

Tosya Belediye-İş Sendikası Temsilciliği görkemli törenle yeni binasına taşındı.

Açılış törenine Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin,  Tosya Garnizon Komutanı Üsteğmen Himmet Polat, Tosya Belediye Başkan Yardımcısı, Mustafa Mola, Belediye-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Cahit Korkmaz, Tosya Müftü Vekili Muhsin Özdemir, Şube Başkanı Mehmet Güngören, CHP Tosya İlçe Başkanı Ahmet Ahlatçı, MHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Yur, İl Genel Meclisi Üyesi Salih Asil, PTT Müdürü Davut Zat, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mesut Güvercin, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Baş, Terziler Odası Başkanı Mehmet Erzayın, Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Muammer Ömür, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necip Kapancı,  Belediye Meclis Üyeleri Haşim Kahyaoğlu, M.Yalçın Erdin, İsmail Ölmez ve Mehmet Kalender, Halk Bankası Müdürü Nazmi Çakın, Tosya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüsnü Acar, Belediye-İş Sendikası Kastamonu Temsilcisi Hasan Kayıkçı, Belediye-İş Sendikası Ilgaz Temsilcisi Muhammer Dayı, çok sayıda sendika temsilcileri, bazı muhtarlar, sendika üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende Tosya Musiki Derneği ve Tosya Belediyesi Halkoyunları ekibi sahne aldı ve büyük beğeni topladı.  Açılış konuşması Belediye-İş Sendikası Tosya Temsilcisi Halim Koçak tarafından yapıldı. Koçak, böylesine bir temsilcilik binası oluşturmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, Genel Başkan ve Belediye Başkanına desteklerinden dolayı da teşekkür etti.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin konuşmasında “Bu gün burada belediye çalışanlarımızın ve sendikamızın yeni binasını açmak için toplandık. Sendika mensuplarına böylesine güzel bir mekanı kazandırdıkları için emeği geçenleri kutlarım” dedi. Sendikalı ve örgütlü olmanın önemine değinen ve göreve gelir gelmez Belediye personelinin demokratik haklarını kullanması yönünde özen gösterdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Kazım Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu ülke hepimizin. Ülkenin yönetimini ne tam biz siyasetçilerle ne de bizleri şu zaman ya da bu zaman yöneten ağabey kişilerle değil hep beraber örgütlü olunarak yapmalıyız. Buna da alışmalıyız. Dolayısıyla sivil toplum örgütleri meslek odaları sendikalar üniversiteler, siyasetçiler, seçilmişler, hep beraber bu ülkeyi kollayıp gözetleyip doğruya doğru, eğriye eğri diye sesimizi kanunlara yasalara uygun bir biçimde yükseltmek durumundayız’’ dedi.

Belediye –İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul da konuşmasına örgütü adına katılımcıları selamlayarak başladı. Yurdakul konuşmasında, “Burada son zamanlarda görmeye hasret kaldığımız bir ortam oluşturulmuş.  Ülkenin bölük pörçük olduğu hatta ailelerin dağıldığı, kimsenin birbiriyle konuşmadığı sokakta giderken niye ters baktın diye kavga ettiği bir dönemde böyle topluluğu bir araya getirip böyle güzelliği yapanlara başta Belediye Başkanı olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Buna ülke olarak ihtiyacımız var. Ancak örgütlü toplumlar özgürlüklerine ve bağımsızlıklarına kavuşurlar. Bu ülke bağımsızlık mücadelesini örgütlü bir şekilde vermiştir. Bu anlayış içinde olan belediye başkanımızı çalışma arkadaşlarımızı samimiyetimle şükranlarımla kutluyorum. Bu durumu kutlamamak, desteklememek mümkün değil. Sevgili arkadaşlarım bu güzellikleri bozdurmayın. Bu güzellikleri devam ettirelim hep birlikte. Bu güzelliklere nifak sokmak isteyenleri aranıza almayın. Birlikteliğinize sahip çıkın. Başta Belediye Başkanı olmak üzere hep birlikte Tosya halkına nasıl hizmet verebiliriz, bu binada onun tartışmalarını konuşmalarını yapalım. Tosya halkına, ‘aldıkları paraya ve çocuklarına götürdükleri lokmaya helal olsun dedirtelim’’ dedi.

Konuşmasının ardından Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul belediyede stajyer olarak çalışan dört genç kızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı hediyelerini takdim etti.