Basından Cumhuriyet Gazetesi

İşçi Parasıyla 61 Program

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kaynağı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile İşsizlik Sigortası Fonu olan Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında 59 il ve ilçe müftülüğü ile 61 program düzenlendiğini açıkladı.

Bakanı Çelik, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın İŞKUR tarafından yürütülen TYÇP faaliyetlerine ilişkin soru önergesini yanıtladı. Çelik, işsizlerin gerek kısa süreli istihdam ve eğitimini sağlamayı, gerekse de toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini hedefleyen TYÇP’nin İŞKUR tarafından ilk olarak 1993-2000 yılları arasında gerçekleştirilen “Türkiye İstihdam ve Eğitim Projesi” kapsamında uygulandığını bildirdi. Çelik, İŞKUR’un yeniden yapılanmasını sağlayan Türkiye İş Kurumu Yasası’nın yürürlüğe girdiği 5 Temmuz 2003’ten 31 Ağustos 2012’ye kadar 260 bin 68 kişinin TYÇP’den yararlandığını belirtti. 2003’ten 31 Ağustos 2012’ye kadar 9 bin 616 TYÇP düzenlendiğine dikkat çeken Çelik, programların çeşitli kurum ve kuruluşlarla her bir faaliyet için sözleşme yapılarak gerçekleştirildiğini bildirdi.

CHP’li Musa Çam, İŞKUR ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yürütülen TYÇP kapsamında cami ve Kuran kurslarının temizliği, kurumsal altyapısının yenilenmesi, bakım ve onarım hizmetlerinin de gerçekleştirildiğine dikkat çekerek bu yönde kaç cami ve Kuran kursunun talepte bulunduğunu sordu.

Bakan Çelik, soruya şu yanıtı verdi: “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebi ile kurumumuz ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yürütülen TYÇP kamu yararı çerçevesinde değerlendirilmiştir. Bu çerçevede 5 Ekim 2012 tarihine kadar 59 adet il ve ilçe müftülüğü ile 61 adet program düzenlenmiştir.”

3.12.2012 cumhuriyet