Basından-Karşı Gazetesi-Türk-İşten Yol-İş e Yandaş Kıyağı

Belediyelere devredilen İl Özel İdareleri'nin işçilerinin, AKP'ye yakın Yol-İş sendikasının işkolunda kalmaları için yönetmelik değişikliği taslağa Türk-İş Başkanı Ergim Atalay'ın onay vermesi Belediye-İş'i kızdırdı.

Belediye-İş'ten yapılan açıklamada, "Var olan uygulamada, belediye hizmetlerinden olan ve şehir yönetimi ile ilgili tüm faaliyetler, belediyelerin görev alanındadır. Dolayısıyla bu faaliyetler Genel İşler işkolunda yer almaktadır. Yönetmelik değişikliğinde ise; belediyelere nakledilen işçinin, belediye ile hiçbir ilgisi olmayan başka bir işkolunda olduğu düzenlenmek istenmektedir" denildi.

Açıklamada, durumun düzeltilmesinin istendiği ancak Türk-İş'ten olumlu yanıt alınmadığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca Türk-İş Başkanı Atalay'ın Türk-İş'e üye sendikaları 'Bana itaat edenler, etmeyenler', 'Benim iktidarımı destekleyenler, bana karşı çıkanlar' olarak ikiye ayırmakta olduğu, kendisine destek olan sendikaları çeşitli şekillerde ihya etmeye, karşı olanları ise elindeki tüm gücü kullanarak yok etmeye çalıştığı öne sürüldü. Yol-İş Sendikası Genel Başkam Nazmi Irgat, Türk-İş yönetiminde yer alıyor.

14.3.2014