Basından-Aydınlık Gazetesi-Belediye-İş Kongresinde Ortak Mücadele Vurgusu

Belediye-İş Sendikası'nın 10. Olağan Genel Kurulu, dün DSİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda başladı. İki gün sürecek olan genel kurulda divan başkanlığına Tek Gıda-iş Genel Başkanı Mustafa Türkel seçildi. Genel Kurul'a CHP, işçi Partisi (İP), DSP ve HDP yöneticileri katılırken Türk-İş Yönetim Kurulu'ndan kimsenin olmaması eleştiri konusu oldu. Kurul'daki konuşmalarda özelleştirme, taşeronlaşma ve kıdem tazminatı konularında emek güçlerinin birlikte mücadele etmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

'TARİHE GÖMELİM'

Açılış konuşmasını yapan Belediye-iş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, sendikaların görevinin sadece toplusözleşme yapmak olmadığını belirterek, "Sendikaların birinci görevi bu ülkenin hak ve menfaatleri nedir ona kafa yormaktır, proje üretmektir" dedi. Yurdakul, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti ne pahasına olursa olsun savunmaya ve var etmeye çalışacaklarını ifade etti. İP Genel Sekreteri Serhan Bolluk da konuşmasında özelleştirmeye karşı ortak mücadele çağrısı yaptı. "Gelin el birliği ile santralları sattırmayalım" diyen Bolluk, "AKP iktidarını da özelleştirmelerle birlikte tarihe gömelim. Bundan sonraki süreçten daha da umutluyuz, birlikte mücadele etme zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

16.11.2014