Basın açıklaması-Gerçeklerin, bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır

Gerçeklerin, bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır

Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aydın neden ısrarla gerçekleri söylemekten kaçınıyor?

Belediye-İş, 1 Ekim 2019’da yaptığı açıklamada; İzmir Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Aydın’nı üyelerimizin yasal sendika seçme hakkına müdahale edip DİSK/Genel-İş’e geçmeleri için baskı yapmasının hukuksuz ve gayri ahlaki bir tavır olduğunu belirtmiş ve kendilerini hukuka uygun davranmaya davet etmişti. Sayın Aydın ise yaptığı açıklamada sendikamızın eleştirilerini “ağır, haksız ve nezaket dışı” bulduğunu belirtmiş.

Belediye-İş; üyelerimizin anayasal sendika seçme özgürlüklerine müdahale etmeyen, işçinin hakkına hukukuna saygı gösterenler kişi ve kurumlar için gerekli nezaket kurallarına özen gösterir. Üyelerimizin sendika seçme hürriyetine müdahale eden, kendi maddi veya manevi menfaatleri için onlara baskı yapan, Genel-İş tetikçiliğine soyunanlara da hak ettiği cevabı vermekten çekinmez. Birileri üyelerimizi bazı AKP’li yöneticilerin yaptığı gibi, yalanla, takiye ile Genel-İş’e üye olmaya zorlayacak, sonra da hiçbir şey yokmuş gibi, bizim açıklamamız “ağır, haksız ve nezaket dışı” bulunacak.

Hadi oradan, siz kendinizi dünya akıllısı milleti aptal mı sanıyorsunuz?

Yaptıklarıyla diyalog zeminini ortadan kaldıran Sayın Aydın bu süreçte gerçekten “ağır, haksız ve nezaket dışı” eleştirilere maruz kaldığını düşünüyorsa, “Halep ordaysa arşın burada” mahkemeye gider ve bizden hesap sorar. Belediye-İş’te bu eleştirileri neden yaptığını mahkemede belgelerle, bilgilerle ortaya koyar.

Toplu sözleşme yalanı ile DİSK/Genel-İş örgütlenmesi yapmak, bu yalana bile bile göz yummak, doğru ve ahlaki bir davranış değildir.

Sayın Aydın, emekçiye yalan söylemeyeceksiniz. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyeceksiniz.

Belediye-İş; İzmir Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş.’de örgütlü sendikaydı, ancak 696 sayılı KHK kapsamındaki yasal yetki sıkıntıları nedeniyle toplu sözleşme yapılamıyordu. Önceki dönemin Karşıyaka Belediye Başkanı olan sayın Hüseyin Mutlu Akpınar, yasal olarak sözleşme yapılamamasını DİSK/Genel-İş lehine fırsata çevirmek istedi.  Şirkete 1 (bir) işçi alarak, yetki için bakanlığa başvurdu. Ardından da “şirketle sözleşme yapacağız, Genel-İş’e üye olanlar sözleşmeden yararlanacak, Belediye-İş üyeleri bu sözleşmeden yararlanamayacak” diyerek aba altından sopa göstererek, üyelerimizi Genel-İş’e üye olmaya zorladılar. Sayın Aydın, açıklamanızda belirttiğiniz gibi, sizin yönetim kurulu başkanlığına başladığınız dönem bu nedenle işiniz epey hafiflemişti.

Sayın Aydın size yönelik eleştirilerin nedeni de tam bu anda başlıyor.

Siz bu yalanın ortağı destekçisi, sürükleyicisi oldunuz. Sizin yalanla, takiye ile siyaset yapan, siyasi rakiplerinizden ne farkınız var? Siz de yandaş sendika oluşturmak için yıllarca Belediye-İş’e baskı yapan, üyelerini istifa ettirip, yandaş Hak-İş/hizmet-İş’e geçirmeye çalışan AKP’li bazı yöneticiler gibi davrandınız.

Üyelerimizi Belediye-İş’ten koparıp, DİSK/Genel-İş’e sürüklemek için oynanan oyuna karşı çıkmayıp ortağı olduğunuz için soruyoruz, yetki yalanını sürdürüp bu toplu sözleşmeyi yetki aldığınız sadece 1 (bir) işçiye mi uygulayacaksınız? Niyetiniz nedir? İşçilere açık açık söyleyin.

Belediye-İş’in talebi açık ve nettir.

Eğer bu toplu sözleşme uygulanacaksa ayrımsız tüm işçilere uygulanmalıdır.

Sayın, Aydın “gerçeklerin, bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.” Gerçekler ortaya çıktıkça çalışma barışını bozar, Karşıyaka Belediyesine, size ve başında bulunduğunuz şirkete zarar verir.

Belediye-İş dün olduğu gibi yarın da doğruluktan, dürüstlükten ayrılmadan, gerçekleri söylemeye devam edecektir. Saygılarımızla. 03.10.2019

Belediye-İş Sendikası