Basın Açıklaması-Türk-İş Yöneticileri, Huylarından Teneşirde Bile Vazgeçmez

21 Mayıs 2013 tarihinde Türk-İş Yönetim Kurulu "Türk-İş'in temel varlık nedenlerinden biri, bağlı sendikalarının sorunlarının çözümü yönünde en üst düzeyde çaba göstermektir. Türk-İş Yönetiminin, Çay-Kur sözleşmesinin çözümü yönündeki çabasının temel nedeni budur" üst başlıklı bir açıklama yayınladı.

Türk-İş yönetimi, yaptığı açıklamada özet olarak; Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel'in istifasını isteyen; bazı Tekgıda-İş yöneticilerini -tabir caiz ise- kendilerinin ayartmadığını belirterek "yalancının şahidi şıracı olur" misali, şahit olarak da Sayın Türkel'in istifasını isteyen Tekgıda-İş Merkez yöneticilerini adres göstermiştir.

Huylu huyundan teneşirde vazgeçer.

Atalarımız "Huylu huyundan teneşirde vazgeçer" der. Gerçi atalarımız bazı Türk-İş yöneticilerinin yaptıklarını görseler, herhalde bu sözü "Huylu huyundan teneşirde bile vazgeçmez" diye değiştirirlerdi.

Bazı Türk-İş yöneticilerinin bugün Çay-Kur grevini ve  Mustafa Türkel'i bahane ederek  Tekgıda-İş'i bölüp parçalayarak yönetmeyi amaçlayan bu orta oyunu, geçmişte Belediye-İş'i ele geçirmek için de sergilenmişti.

2009'da Belediye-İş'in örgütlü olduğu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne yandaş Hizmet-İş'in işveren destekli saldırısı esnasında ve Belediye-İş'e yapılan bir çok haksızlıkta; açıkça mertçe ortada olmayan, devekuşu gibi kafasını kuma gömünce kimsenin kendisini görmediğini düşünen bazı Türk-İş Yöneticileri; yandaş sendikanın Belediye-İş'e saldırısını fırsat bilerek, Belediye-İş'i yeniden dizayn etmeye soyunmuştur.

Bazı Türk-İş yöneticileri; Belediye-İş'i parçalamak, etkisiz hale getirmek için; Belediye-İş'in bazı merkez yöneticilerini, şube başkanlarını etki altına almak için "en üst düzeyde çaba" harcamışlardır. Ancak, Belediye-İş üye, delege ve yöneticileri  bu oyuna gelmemiş; "önce lafa bakmışlar laf mı diye, bir de söyleyene bakmışlar adam mı diye". Ardından da; işçi sınıfına, onun mücadelesine ve birliğine zerre kadar inanmayan bu devekuşlarına geçit vermeyerek, onlara gerekli dersi vermişlerdir.

Bugün Tekgıda-İş üye ve yöneticilerinin de; önce lafa, daha sonra da, onu söyleyenlere bakarak,  doğru olanı yapacaklarına olan inancımız tamdır.  Saygılarımla.

Nihat YURDAKUL

Genel Başkan