Basın Açıklaması-Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde Hukuka Darbe

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE HUKUKA DARBE

Ordu Büyükşehir Belediye eski Başkanı Enver Yılmaz ve bazı bürokratlarının üyelerimizi baskı ve tehditle Hak-İş/Hizmet-İş’e üye olmaya zorlama baskısını şimdi de, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in Özel Kalem Müdürü Mehmet Altun yapıyor.

Belediye-İş üyelerini hukuk dışı bir şekilde baskı ve tehditle sendikamızdan istifaya Hak-İş/ Hizmet-İş’e üye olmaya zorlayanlar, bu hukuk darbesinin hesabını hukuk karşısında er ya da geç verecektir.

Ordu Büyükşehir Belediye eski Başkanı Enver Yılmaz ve bazı bürokratları sendikamız üyelerini Anayasaya, yasaya aykırı bir şekilde baskı ve tehditle Hizmet-İş’e üye olmaya zorlamış; ancak belediye işçileri, baskı ve tehditlere rağmen ekmeğini büyüten, kendisine sahip çıkan Belediye-İş’ten vazgeçmemişti.

Belediye işçilerinin demokratik sendika seçme tercihlerine saygı duymayan, kendi menfaatleri için Hak-İş/Hizmet-İş’in maaşlı uzmanı gibi çalışan, bu uzaktan kumandalı maşalar, kapıdan kovulmalarına rağmen, yüzsüzce bacadan girmeye kalktılar.

2018 yılının sonunda da Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı ORBEL A.Ş.’de, sendikamız üyelerini sendikamızdan istifaya Hak-İş/Hizmet-İş’e üye olamaya zorladılar.

ORBEL işçileri de, büyükşehir işçileri gibi, “sendikamız Belediye-İş’tir” diyerek,  bu yüzsüzlerin suratına okkalı bir Osmanlı tokatı attı. Atılan bu tokat, utanma duygusu olan için verilmiş en büyük cevaptı.

Utanma duygusu sonradan kazanılmadığı için,  bu şahıslar adeta “Yarabbi Şükür” diyerek, bir kez daha  ORBEL’de yeni yetki sürecini fırsat bilip, sendikamız üyesi belediye işçilerini baskı ve tehditle sendikamızdan istifaya ve Hak-İş/Hizmet-İş’e üye olmaya zorladılar.

Ordu Büyükşehir Belediyesinde tüm bu hukuk dışı organizasyonu yapan kim  mi?

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in Özel Kalem Müdürü Mehmet Altun.

Mehmet Altun, daire başkanlarını arayarak “Belediye Başkanımız Hilmi Güler’in talimatı var, tüm işçiler Belediye-İş’ten istifa edip, Hak-İş/Hizmet-İş’e geçecek”  kanunsuz emrini vererek, daire başkanları üzerinde baskı kurarak, “emrinizdeki tüm işçiler Hizmet-İş’e geçecek, listesini tutun, bize iletin” diyerek suç işlemektedir.

Bu hukuk dışı emirlere uyarak işçilere baskı yapan, onları istifaya zorlayan, listesini tutan daire başkanları da  bu suçun ortaklarıdır.

Belediye-İş olarak kanunsuz emirlerle açıkça suç işleyen, Özel Kalem Müdürü Mehmet Altun’a bir çift lafımız var. Hangi menfaatlerle bu işe girdiğiniz bilmiyoruz, ancak ne karşılığı yapıyorsanız yapın, işçileri sendikamızdan istifa ettirip, başka bir yapıya üye olmaya zorlamak, Türk Ceza Kanunu’nun 118. Maddesine “Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmüne göre suçtur.

Sayın Mehmet Altun üyelerimizi sendikamızdan istifaya, başka bir yapıya üye olmaya zorlamak, Avustralya’da araba, telefon satmaya benzemez. Makamınız, mevkiiniz ne olursa olsun, hukuka uyun. Unutmayın dün ülkenin sahibi edasıyla kasılarak gezinenler bugün vatansızlar.

Dün kanunları dikkate almayarak hukuka karşı darbe yapanlar, güçlerine güvenip hukuku ayaklar altına alanlar bu gün hukuk arıyorlar. Gün gelir devran döner, siz de bugün saygı duymadığınız hukuku arar hale gelebilirsiniz.

Bir çift lafımız da Sayın Hilmi Güler’e, Sayın Güler bu ülkeye yıllarca her düzeyde hizmet etmiş bir Ordu’lu olarak adınızın bu tür hukuk dışı uygulamalarla kirletilmesine izin vermeyin.

Son sözümüz ORBEL Genel Müdürü Sayın Muhammet Günaydın’a, Sayın Günaydın, ORBEL’deki çalışma arkadaşlarınız, üyelerimiz hukuksuzca sendika değiştirmeye zorluyor. Bu hukuksuzluğa engel olun. Kanunsuz Hukuksuzluk yapanları engelleyin, çalışma arkadaşlarınıza sahip çıkın.

Biz hiçbir zaman kula kulluk etmedik.

Belediye-İş olarak, bizim alnımız da mazimi de açık. Biz hiçbir zaman kula kulluk etmedik. Biz hiçbir zaman aklımızı kiraya vermedik. Biz hiçbir zaman dünün hocası, yarının darbecisi FETÖ’cülerle hatıra fotoğrafı çektirmedik. Her ne olursa olsun, haksızlıklar karşısında da susmadık. Dün Isparta’da, Düzce’de üyelerimize baskı yapanları mahkûm ettirdik. Bugün de tüm ilgilileri uyarıyoruz, hangi makamdan gelirse gelsin, kanunsuz emri uygulamak suçtur.  Dün kanunsuz emirleri uygulayanlar bugün ya vatansızlar ya da yargılanıyorlar.

Aklınızı başınıza devşirin, hukuka karşı darbe yapmayın, hukuka uyun. Saygılarımızla. 26.08.2020

Belediye-İş Sendikası