Basın-Birgün Gazetesi-Türk-İş Şirket Gibi Yönetilemez

Çalışma Bakanlığı'nın görüşlerini almak amacıyla konfederasyonlara gönderdiği "İşkolları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı"na onay verdi.

Taslak yasalaşırsa, kapatılan İl Özel İdarelerinden belediyelere devredilen işçiler, inşaat işkoluna geçirilecek. Türk-İş'e bağlı Belediye-İş, kendilerine görüş sorulmadığını belirterek konfederasyon yönetimine sert tepki gösterdi. Belediye-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, "Türk-İş şirket gibi yönetilemez" denildi.

Bakanlığın 28 Şubat'ta konfederasyonlara gönderdiği, Türk-İş'in de onay verdiği taslak, 6 maddeden oluşuyor. Taslağın dördüncü maddesinde şöyle deniyor: "Aynı yönetmeliğin Ek 1 Sayılı Listesinde 13 nolu 'İnşaat' işkolunda yer almak üzere, kodsuz olarak İl Özel İdarelerinden başka kamu kurum ve kuruluşlar ile mahalli idarelere devredilen işçiler tarafından yerine getirilen işler" ifadesi eklenmiştir."

"Türk-İş şirket gibi yönetilemez"

Taslakta, bu değişiklik için gösterilen gerekçe ise şöyle: "Büyükşehir statüsünde bulunan illerdeki özel idareler ve personeli belediyelere devredileceğinden, İl Özel İdarelerinde çalışan sendika üyesi işçilerin mevcut örgütlülüğünün korunması amaçlanmıştır."

14.3.2014