Ankara Çevre Belediyeler Şubesi Eğitim Semineri

Ankara Çevre Belediyeler Şubesi’nin örgütlü olduğu belediyelerden üyelerimizin katıldığı eğitim semineri; sendikamızın Eğitim ve Dinlenme Tesisi Grand Belish’te yapıldı.

Eğitim, 17 Kasım 2015 Salı günü sendikamızın Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan’ın yaptığı konuşmayla başladı. Bayram Özkan, sendikamızın eğitim faaliyetlerinden emekçilerinin sorunlarına, yandaş sendikalardan Kıdem Tazminatı’na kadar birçok konuya değindi.

Bayram Özkan, konuşmasında özellikle emekçilerin gelecekleriyle oynayan, -onlara bırakın haklar kazandırmayı- ellerindeki hakları da alıp, geriye götüren, sadece adı “sendika” olan yandaş yapılara değindi. Özkan, yandaş sendikaların yaptıkları ve emekçi kardeşlerimizin haklarını yok eden, emek karşıtı sözleşmelerini; örnekleyerek üyelerimize anlattı.

Bayram Özkan’ın ardından sendikamızın Hukuk Başmüşaviri Av. Levent Balcı söz aldı. Levent Balcı iki saat boyunca işlediği dersinde; hukuki konularla ilgili bilgiler verdi. Balcı, çalışma hayatını ilgilendiren kanun ve düzenlemeleri genel hatları ile anlattı ve son dönemde çıkan kanun ve düzenlemeleri de üyelerimize anlattı. Levent Balcı daha sonra da üyelerimizden gelen soruları cevaplandırdı.

Öğleden sonraki bölümde ise sendikamızın Eğitim Uzmanı Mehmet Ali Candan iki saatlik dersini yaptı. Mehmet Ali Candan, örgütlü olmanın ve birlikte hareket etmenin önemine değindiği sunumunda; emekçilerin önce işçi olduklarını unutmamaları ve haklarını da bunu göz önüne alarak savunmaları gerektiğini ifade etti.

18 Kasım 2015 Çarşamba günü ise sendikamızın Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan, Ankara Çevre Belediyeler Şube Başkanı Mehmet Güngören, Hukuk Başmüşaviri Av. Levent Balcı ve Eğitim Uzmanı Mehmet Ali Candan, İşçi Kürsüsü bölümünde üyelerimizin sorun, görüş ve önerilerini dinlediler ve üyelerimizden gelen soruları cevaplandırdılar.

Ayrıca bu bölüme Ankara Çevre Belediyeler Şubesi’nin örgütlü olduğu Kastamonu/Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin de katıldı. Bir başka toplantıya giderken tesisimize uğrayarak hem üyelerimizi ziyaret eden hem de yöneticilerimizle bir araya geldi. Başkan Şahin, İşçi Kürsüsü’nde yaptığı konuşmada; Belediye-İş Sendikası’nın üyelerini sadece toplu sözleşmeden toplu sözleşmeye hatırlayan bir sendika olmadığını, hem bu eğitim semineri gibi faaliyetlerle ya da Ankara’daki konukevi gibi tesislerle hem de emekten emekçiden yana mücadelesiyle her zaman öncü sendika olduğunu söyledi.

Başkan Şahin, örgütlülüğün önemine vurgu yaptığı konuşmasında, Tosya Belediyesi işçilerinin Belediye-İş ailesinde olmalarında büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Eğitim, İşçi Kürsüsü’nün ardından sona erdi.