Afyon ve Kütahya şubeleri eğitim semineri

Afyon ve Kütahya şubelerinin örgütlü olduğu belediyelerden gelen üyelerimizin katıldığı eğitim semineri 10-13 Aralık 2013 tarihlerinde sendikamız eğitim ve dinlenme tesisi Grand Belish’te yapıldı.

Eğitim, 11 Aralık 2013 Çarşamba günü başladı. Açılışın ve sendikamız tanıtım filminin gösteriminin ardından sendikamız Hukuk Başmüşaviri Av. Levent Balcı, üyelerimize hukuki konular ve son yasal düzenlemelerle ilgili bilgiler verdi. Balcı, dersin kalan bölümünde üyelerimizden gelen soruları yanıtladı.

Öğleden sonraki bölümde de sendikamız Eğitim Uzmanı Mehmet Ali Candan iki saatlik dersini gerçekleştirdi. Mehmet Ali Candan, ülkemizde ve bölgede yaşanan gelişmelerin çalışma hayatına ve emekçilere yansımaları üzerinde durdu, ülkemizdeki ve diğer ülkelerdeki sendikalaşma oranlarının yıllar içindeki değişimini istatistiklerle gözler önüne serdi.

Candan, görsel öğelerle desteklediği anlatımında birlikte mücadele etmenin önemine vurgu yaptı.

12 Aralık 2013 Perşembe günü ise sendikamız Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Erol, “İşçi Kürsüsü” bölümünde üyelerimizle bir araya geldiler.

Yurdakul ve Erol, ülkemizin ve emekçilerin gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundular, üyelerimizden gelen görüş ve önerileri dinleyip, onların sorularını yanıtladılar.

“İşçi Kürsüsü”nde bir konuşma yapan sendikamız Genel Başkanı Nihat Yurdakul, sendikal hareketteki bölünmüşlüğe dikkat çekerek; Belediye-İş Sendikası’nın yıllardır ‘Ülke genelinde tek konfederasyon, işkolunda tek sendika’ olmasını savunduğunu söyledi. Yurdakul, böylece, sorunlarla daha örgütlü ve daha güçlü bir şekilde mücadele edilebileceğini sözlerine ekledi.

Kıdem Tazminatı’nın emekçiler için çok önemli olduğunu söyleyen Genel Başkan Nihat Yurdakul, emekçilerin bu hakları kazanabilmek için çok büyük mücadeleler verdiğini, bedeller ödediğini ifade etti. Yurdakul, Kıdem Tazminatı’na yönelik her türlü saldırının genel grev sebebi sayılması ile ilgili Türk-İş Genel Kurul kararının Belediye-İş öncülüğünde Sendikal Güç Birliği Platformu’nun çabalarıyla alındığını söyledi.

Nihat Yurdakul, konuşmasında “Sınıf Kardeşliği”  vurgusu da yaptı.

Eğitim, “İşçi Kürsüsü”nün ardından sona erdi. Üyelerimiz eğitimin oldukça iyi geçtiğini söylediler, sendikamız eğitim ve dinlenme tesisi ile ilgili de övgü dolu sözleri bizlerle paylaştılar.