ffa1
Adana ve Gaziantep Şubeleri Eğitimi

Sendikamızın Adana ve Gaziantep şubelerine 13-16 Aralık 2011 tarihlerinde eğitim semineri verildi.

Adana şubesinden 70 ve Gaziantep şubesinden de 40 olmak üzere toplam 110 temsilci ve üyemizin katıldığı eğitim semineri, sendikamızın Eğitim ve Dinlenme Tesisi Grand Belish’te gerçekleştirildi.

 

Eğitim, 14 Aralık 2011 Çarşamba günü sendikamızın Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

 

Bayram Özkan konuşmasında gündeme dair konulara vurgu yaptı ve sendikamızın eğitim çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

 

Özkan,   Türk-İş’in 21inci Genel Kurulu’nda Sendikal Güçbirliği içinde yer alan sendikaların, Kıdem Tazminatı’na dokunulmasının genel grev sebebi sayılmasını genel kurul kararı olarak aldırdığını ifade etti.

 

Bayram Özkan’ın konuşmasının ardından sendikamızın tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

Sonrasında ise sendikamızın Hukuk Başmüşavir Yardımcısı Av. Mutlu Çakan üyelerimizle biraraya geldi. Bu bölümde Av. Mutlu Çakan hukuki konularla ilgili bir sunum gerçekleştirdi ve ardından da üyelerimizden gelen soruları yanıtladı.

 

Öğleden sonraki bölümde de sendikamızın eğitim uzmanı İsmail Hakkı Kurt, Türkiye’de sendikal hareketin durumu konulu dersini işledi. Sendikal hareketin yaşadığı sorunların ve çözüm yollarının konuşulduğu eğitimde üyelerimizin oldukça dikkatli bir şekilde anlatılanları dinledikleri gözlendi.

 

15 Aralık 2011 Perşembe günü ise sendikamızın Genel Başkanı Nihat Yurdakul, İşçi Kürsüsü’nde üyelerimizle buluştu. Üyelerimiz bu bölümde, soru, görüş, öneri ve düşüncelerini sendikamızın Genel Başkanı ile paylaştılar.

 

Genel Başkan Nihat Yurdakul burada yaptığı konuşmada ağırlıklı olarak İş Güvencesi’ne değindi.

Yurdakul, “Haksız işten atılmaların önü alınmalı. Yıllar önce, İş Güvencesi’ni garanti altına alalım dedim. Bazı çevreler buna karşı çıktılar, bana kızanlar oldu. İş Güvencesi için her zaman mücadele verdik. Halen de veriyoruz. Biz sadaka istemiyoruz. Biz işimizi istiyoruz. İşveren beni haksız yere işten attıysa ve mahkeme de işe iade kararı verdiyse, işçi işe başlatılsın. Ancak patronlar bu noktada ağır basıyor ve İş Güvencesi’ni çıkarttırmıyorlar. İş Güvencesi olmazsa, bu ülkede iş barışı olmaz” dedi.

 

Genel Başkan Nihat Yurdakul, Kıdem Tazminatı’nın da bir İş Güvencesi olduğunu söyledi ve Kıdem Tazminatı’nın kaldırılması durumunda çok sayıda işçinin işinden, ekmeğinden olacağını ifade etti.

 

Nihat Yurdakul, Torba Yasa ile binlerce belediye işçisinin sürgüne gönderildiğini söyleyerek; “122 bin belediye işçisine “atıl” dediler. Ancak 1 buçuk milyon taşeron çalıştırıyorlar. Taşerondaki arkadaşlarımız sendikalı olmak istemez mi? Bu insanlar çok düşük ücretlerle geçinmeye çalışıyorlar. Bu arkadaşlarımız daha iyi şartlarda yaşamak istiyorlar. Bunun da yolunun sendikalı olmaktan geçtiğini biliyorlar. Ancak işlerini, aşlarını kaybetmek istemiyorlar. İşte bunun için İş Güvencesi lazım. İşte bunun için sendikalaşma lazım. Bu insanlar köle gibi çalıştırılıyor” dedi.

 

Nihat Yurdakul, devletin hırsızlık yapanın peşinden koştuğu gibi, işçinin hakkını vermeyen işverenin de peşine düşmesi gerektiğini söyledi.

 

Nihat Yurdakul, ülkede tek konfederasyon, işkolunda tek sendika olması gerektiğini yineledi.

Eğitim süresince ve sonrasında konuştuğumuz üyelerimiz, eğitim seminerinden oldukça memnun kaldıklarını söyleyerek, eğitim çalışmalarının devamını dilediler.

Üyelerimiz ayrıca, sendikamızın Eğitim ve Dinlenme Tesisi Grand Belish’i gördükten sonra sendikamızla bir kez daha gurur duyduklarını belirttiler.

 

 

 

GÜNDEM