Saat

 

Güncel ...

Bayramınız Kutlu olsun

 

İlave tediyenin günleri resmi gazetede yayınlandı.

 

 
Üye Olmak İstiyorum

İsim

E-mail


Ziyaretçi Sayisi : 148094
Online Ziyaretci:

 

Ana Sayfaprinter Çıktısı

İstanbul'daki belediyeler ile sendikamız Belediye İş arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri olumsuzlukla sonuçlanmasının ardından ilçe belediyelerinde grev kararları asılmaya devam ediyor.

 

Sendikamız 2 No'lu Şubesi ile Zeytinburnu Belediyesi arasında süren TİS görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine belediye grev kararı asıldı. Belediye işçileri, Zeytinburnu Stadı önünde toplanarak belediye binasına yürüyüş düzenledi. Yürüyüş boyunca, "Direne direne kazanacağız, "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganları atıldı.

 

Açıklamanın ardından Zeytinburnu Belediyesi'ne grev kararı asıldı. Buradan hareket eden sendikamız üye ve yöneticileri Sultangazi ve Gaziosmanpaşa Belediyeleri önünde de basın açıklamaları yaparak grev kararı astı.

 

Sendikamız İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Gülüm, görüşmelerini anlaşmayla sonuçlanmaması üzerine grev kararını asacaklarını kaydetti. Gülüm yaptığı açıklamda, İETT gibi çok ağır şartlarda çalışan işçiler ile Halk Ekmek, Hamidiye işçilerinin sözleşmelerini bitirdiler. Aynı zamanda esas olarak Belediye-İş Sendikasının mücadelesini kesmek için atılan bir adımdır”  dedi.

 

Açıklamanın tam metnini yayınlıyoruz.

İki yılda bir çalışma düzenimizi ve yaşam standardımızı belirleyen toplu iş sözleşmesi müzakeremizin üzerinden beş ay geçti. Gaziosmanpaşa Belediyesi dahil AKP’li tüm ilçe belediyelerinde sözleşmelerin yetkisini İstanbul Büyükşehir Belediyesine vermesiyle tüm sözleşmeleri tıkayan Büyükşehir Belediyesi yapılan müzakerelerde gerçekleri görmeyen uzlaşmaz tutumları nedeniyle tüm ilçelerde grev kararları asılmaya başlandı. Artık grevler kapıda, sürecin sonuna gelindi.

 

Bizler Belediye-iş Sendikası olarak bu süreçte bir yandan güvencesiz ve geleceksiz çalışmaya hayır derken diğer yandan bizim taleplerimiz olan taşeronlarda çalışan işçilerin güvence altına alınması ve kapsam dışının sözleşmelerinden çıkarılması ile insanca yaşanacak bir ücret talebi mücadelesini yürütmekteyiz.

 

Yürüttüğümüz mücadele giderek genişliyor. Başta İstanbul Büyükşehir ve iştirakleri olan İSKİ ve İGDAŞ işçilerinin bu süreçte mücadeleye katkı sunmaları mücadelenin büyüyeceğini göstermektedir.

 

Tam da bu sırada yandaş ve işverenlerin istediklerini yapan sendikalar bir kez daha devreye sokuldu. İETT gibi çok ağır şartlarda çalışan işçiler ile Halk Ekmek, Hamidiye işçilerinin sözleşmelerini bitirdiler. Aynı zamanda esas olarak Belediye-İş Sendikasının mücadelesini kesmek için atılan bir adımdır.

 

Hiçbir yerden olmadan, sürece hiç katılmadan yürütülen mücadeleyi sadece kesmek için işverenlerin yarattığı ve yarın büyüteceği sendikaları artık açığa çıkarmalıyız. Gün aynı zamanda ekmeğini bizden alıp, bize karşı olan sendikaları da protesto etme günüdür.

 

İşçi arkadaşlarımızın insanca yaşayarak çalışacak çocuklarını okutabilecek koşulları oluşturmasına hizmet edecek toplu iş sözleşmesi yapacağı yerde yıllık ücretlerimize tabansız kıdemsiz % 8 zammı teklif eden yoksulluk sınırının altında sefalet ücreti öneren taleplerimizi görmeyen işverene sesimizi haykırma zamanı.

 

Kamuoyu huzurunda söyledik. Gaziosmanpaşa yöneticileri duymadılar. Bugün duyurma, son kez uyarma zamanı 13 Temmuz Salı günü Edirnekapı’dan yürüyerek binlerce belediye işçisiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde grev kararımızı astık. Bugünde üç ilçe belediyesinin grev kararını asıyoruz. Belediye-iş sendikası olarak uzun süredir ortaya koyduğumuz 4 kişilik bir ailenin insanca yaşayacağı bir ücretin verilmesini bir kez daha buradan söylüyoruz. Belediye-iş Sendikası olarak bizler toplu iş sözleşmesini masadan bitirmek istedik, bunun için tüm çabalarımızı gösterdik.

 

Yaşam hakkını yok sayan, çalışma yaşamını ucuz kölelik düzenine çeviren bu ülkede güvenliksiz, güvencesiz taşeronlaştırmayı 4/b li 4/c liyi İŞKUR üzerinden alınan geçici işçileri kuralsızlığı çalışma hayatında yaygınlaştırmak için var güçleriyle çalışma yaşamına saldırıların arttığı bir ortamda bizler işsizlik korkusundan uzak geleceğe güvenle bakan bir çalışma düzeni istiyoruz ve bunun için elimizden gelen mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğiz.

 

Grev kararının asılmasından sonra müzik eşliğinde oynayıp protestolarına devam eden belediye işçileri olaysız bir şekilde dağıldı.

 

21/07/2010

 

 

BAŞKANDAN

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul...

FOTOĞRAF ARŞİVİ

TESİSLERİMİZ

E-mail girişi

  E-Mail Hesabınızı Kullanmak için İlgili Alanları Doldurarak Login Tuşuna Basınız User Id: Pas...

Ankara Misafirhanemiz

Sendikamız misafirhanesi üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek için komple yenilenerek üyelerimizin hizmetine girmiştir. Misafirhanemiz yararlanma...

 

Copyright © 2008 KILAVUZ BiLGiSAYAR | All Rights Reserved ®
Design By Kılavuz Bilgisayar - info@kilavuzbilgisayar.com